Саксонска компания преобразува трабанта и превръща легендарния двутактов двигател в електрически.

...
Саксонска компания преобразува трабанта и превръща легендарния двутактов двигател в електрически.
Коментари Харесай

Култов автомобил от Източния блок ще получи нов електрически живот

Саксонска компания преобразува трабанта и трансформира именития двутактов мотор в електрически. Всеки модел може да бъде електрифициран.

" Демонтират се всички съставни елементи от бензиновата кола - моторът, който е обвързван с фланци, изпускателната система отпада, както и системата за запалване. Резервоарът, който е начело на колата - също ", изясни Матиас Бер, създал комплекта за превръщане.

В взаимозависимост от модела, трабантът тежи малко над 600 кг. Понеже е лек, е съвършен за преобразяване в електрически. Задвижващият мотор е 12 киловата с продължителна мощ.

Комплектът за превръщане на автомобила от вида " направи си самичък " коства 22 000 евро. Повече от 27 000 евро е цената за преустрояване в сервиза на саксонската компания. На 7 ноември 1957 година първият трабант слиза от поточната линия в немския град Цвикау. Времето за изчакване на купувачите постоянно било над 10 години, а цената - над 10 000 източногермански марки. Направен с пластмасов корпус, защото стоманата е нищожна, автомобилът бил знак на дефицита в Германска демократична република, предава NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР